More than
a brochure

MORE PROJECTS, MORE PHOTOS, MORE INSIGHTS
Our beautiful, glossy brochure contains all the details on our favourite lighting design projects, as well as more information about us and how we work.

Sign up to our
newsletter

Are you happy to continue to receive emails from Nulty?
Please fill in your details below
REQUEST   Brochure Cpd
Reception Area Suspended Luminaire Interconnected Rings Lighting Design Nulty

ING Bank UK Headquarters

PAINTING WITH LIGHT

From subtly illuminating prize pieces of art, to washing light on a flat white – this new office space made use of every architectural lighting design technique we know.

Let’s start with the art. The bank has an impressive collection and wanted to have certain pieces on display. This might sound straightforward, but it wasn’t. Why? Because the energy-efficient lighting scheme had to carefully balance the illumination of the artwork with precise conservation requirements. In order to get things just right we worked closely with a curator and analysed daylight across the day and seasons, light quality and natural light ingress. The result: artwork displayed beautifully and thoughtfully.

An important part of the lighting scheme was to have an integrated solution that worked in tune with the clean lines and high quality of the client-facing areas – so we opted for a discreet magnetic track system. On top of being visually minimal, it’s flexible enough to provide the four key layers of light: downlighting, ambient light, wall washing light and spotlighting.

A few final touches include a solid-wooden slatted ceiling in the café – to illuminate the craftsmanship and create some visual interest, strips of light were embedded within the grooves. Bespoke luminaires, sporting the bank’s brand colours, hang above canteen tables to create a cosy, intimate feel. And downstairs in reception there are eye-catching, yet subtle pendants made up of delicate, interconnected rings – they add the perfect finish to global bank’s new entrance.

LIT Lighting Design Awards 2017 Winner Workplace INB Bank Nulty

Images: © James French

THINGS WE LIKE

The "I need coffee" shop feature ceiling – the way light plays with the timber's form and colour to create a bold statement, while the increased lighting really lifts the space.

— Phil Copland

Project Team

Caroline Jonsson

INTERMEDIATE LIGHTING DESIGNER

Ellie Coombs

MANAGING DIRECTOR

Phil Copland

SENIOR LIGHTING DESIGNER

FIND OUT MORE
To learn more about us and our award-winning work, order our brochure
Request a brochure