More than
a brochure

MORE PROJECTS, MORE PHOTOS, MORE INSIGHTS
Our beautiful, glossy brochure contains all the details on our favourite lighting design projects, as well as more information about us and how we work.

Sign up to our
newsletter

Are you happy to continue to receive emails from Nulty?
Please fill in your details below
REQUEST   Brochure Cpd
Nulty - Samsung KX, Coal Drops Yard, King's Cross - Soaring Light Ribbon Floor Wall Ceiling Retail Brand Showcase Curved Ceiling Surface Mounted Spotlights

Samsung KX, Coal Drops Yard

The new age of retail

Samsung KX was a one-of-a-kind project that shows how lighting can be transformative in terms of architecture and experience.

The inspirational and inviting experience-led retail concept in Coal Drops Yard, King’s Cross, has been conceived under Heatherwick Studio’s “kissing” rooftops and needed a lighting solution befitting its architectural backdrop.

The building’s complex infrastructure and changing functionality of the space required a day-to-night lighting scheme that is constantly visible through the floor-to-ceiling windows and can be modified depending on how the space is used. And, crucially, the lighting had to work sympathetically with the dual formation of the almost identical gabled roofs.

A continuous ribbon of light soars through the east and west retail showcases and serves to unite the two sections of Heatherwick’s masterpiece. The swoop of light travels up through the floor, walls and ceiling to form an architectural feature for Samsung KX while enveloping the space in a layering blanket of light.

Throughout the 20,000 sq ft brand showcase, surface mounted LED spotlights illuminate from the curved ceiling. Positioned across the ceiling in a concentric circular arrangement, the tunable white spotlights work with the building’s curved contours and can be adjusted from cool white through to warm white to create different moods for Samsung KX’s programme of events.

Images © Samsung

THINGS WE LIKE

The approach of humanising technology by showcasing the future (within a striking backdrop), while retaining the warmth and comfort of a homely setting.

— Matthew Allen-Olivar

Project Team

Anna Clara Sandgren

ASSOCIATE LIGHTING DESIGNER

Daniel Blaker

CREATIVE DIRECTOR

Matthew Allen-Olivar

LIGHTING DESIGNER

FIND OUT MORE
To learn more about us and our award-winning work, order our brochure
Request a brochure